Mijn verhaal

Ik ben Diana ter Maat, moeder van 2 kinderen (tweeling) en samenwonend met mijn partner op een melkveehouderij aan de rand van Lichtenvoorde.

Al ruim 30  jaar ben ik werkzaam als management assistent, eerst fulltime en sinds de geboorte van de kinderen parttime. 

Sporten en actief bewegen is niet iets wat ik van huis uit mee gekregen heb. Ik sportte dan ook heel onregelmatig, vaker niet dan wel. Het enige wat ik tot aan de geboorte van de kinderen trouw deed was yoga. Een paar jaar na de geboorte van de kinderen vond ik in 2014 mijn passie in het hardlopen. In alle drukte van werk, kinderen en huishouding was dat mijn grote uitlaadklep.
In 2018 kwam, door een hernia, het hardlopen onverwacht op een laag pitje te staan. Hiermee was ik mijn uitlaatklep kwijt en daardoor bouwde de stress zich op. Door mijn prestatiedrang begon ik weer te snel met hardlopen. Met het gevolg dat mijn lichaam mij tot 2 keer toe terug floot. Het lichaam geeft je niet voor niets signalen en door die te blijven negeren was de maat vol. Mijn lichaam beperkte mij in wat ik het liefst deed, hardlopen. De frustratie en stress daardoor, maakte mij eerlijk gezegd geen leuker mens.

Het werd tijd het roer om te gooien en uit te zoeken wat ik wilde in het leven en wat mij gelukkiger zou maken. Door bewust te worden van mijn patronen en denkwijzen leerde ik anders om te gaan met stress, maar ook te bewegen zonder prestatiedrang. Daarnaast leerde ik door koude training ook beter te luisteren naar mijn mezelf.

In de tussentijd had ik via loopgroep Zandloper een cursus assistent basislooptrainer 2 gevolgd en assisteerde bij trainingen. Dat smaakte als snel naar meer kennis over bewegen en de volgende stap werd gezet in een cursus beweegcoach via Sonnevelt in 2018. Gevolgd door basis looptrainer 3 via de Atletiekunie in 2019 en een cursus Bootcamptrainer 2.0 via Start2Move in 2020.

Ik beleefde veel plezier in het geven van de hardlooptrainingen voor de loopgroep. Hiermee was het zaadje geplant en op 1 maart 2020 was dan ook de start van Move2bHappy.  In eerste instantie wilde ik me richten op kinderen en ging vol goede moed van start met de kick-off kinderbootcamp op 16 maart. Even tegengehouden door de lockdown startte ik uiteindelijk in mei met een leuke enthousiaste groep kinderen.  

Als snel wist ik dat het niet alleen bij kinderen zou blijven. Bewegen is belangrijk op elke leeftijd.
Ik had al een keer kort kennis gemaakt met MindfullRun. En doordat ik zelf in en situatie had gezeten waar stress de boventoon voerde, wist ik dat dit een mooie aanvulling zou zijn, vooral in de tijd van coroana. De opleiding tot MindfulRun instructeur was een logische eerste stap gevolgd door de Powerwalk.  Maar sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Reden voor mij om ook daar mijn aandacht op de focussen met een cursus Fitstap en RCVRY RUN. Helpen om mensen voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is weer in beweging te krijgen of te houden. 

Bewegen blijft belangrijk voor jong en oud ook als het fysiek of mentaal een uitdaging is. 

Niemand is ooit uitgeleerd. Daar waar ik kan blijf ik mijn ontwikkelen om jou te helpen jouw doel te bereiken.