RCVRY RUN 

(Recovery Run)


Bewegen bij (borst)kanker 

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Ook als je kanker hebt of hebt gehad. 

Op het moment dat je de diagnose kanker krijgt kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken, chemokuren, bestralingen en ziekenhuisopnames. Dit is zowel lichamelijk als mentaal een aanslag op je conditie en uithoudingsvermogen. 
Het lijkt dan misschien logisch om veel rust te nemen tijdens of na de behandeling, maar juist bewegen is óók goed voor je lichaam en geest. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van (oncologie)patiënten kan verbeteren.
Het is daarom belangrijk om actief te blijven, bijvoorbeeld door te fietsen, te wandelen of naar de sportschool te gaan. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden. Ben je niet gewend om te bewegen, probeer dan toch actief te worden. 

RCVRY RUN is er om jou zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te helpen of je conditie op te bouwen na de behandeling. Je bent even geen patiënt, maar sporter. In een kleine groep buiten werken aan je mentale en fysieke conditie.

 

 Voordelen van bewegen bij kanker

Bewegen tijdens en na de behandeling heeft veel voordelen:

  • Het helpt bij vermoeidheid, angst en depressie.
  • Het helpt om uithoudingsvermogen en spierkracht te behouden tijdens de behandeling. 
  • Het helpt om uithoudingsvermogen en spierkracht weer op te bouwen na de behandeling. Dit zorgt voor een sneller herstel.

Lees de ervaringen van enkele deelnemers aan RCVRY RUN of neem een kijkje hoe een training training eruit ziet. 

Missie RCVRY RUN 

RCVRY RUN is in 2017 opgericht door Miranda Boonstra in 2017. Het streven is om in alle provincies professioneel begeleide (hard)loopgroepen voor vrouwen met (borst)kanker op te zetten. RCVRY RUN wil de boodschap verspreiden dat sport en bewegen tijdens kanker een onderdeel moet zijn van het behandeltraject. Een actieve patiënt met kanker kan de chemokuren beter verdragen en de therapie vaker afmaken, heeft een betere slaapkwaliteit, heeft een gevoel van empowerment en zal na de behandelingen beter en sneller herstellen en vaker eerder participeren in de maatschappij (werk en/of thuis).

RCVRY RUN groep Lichtenvoorde

Wil of kun je niet sporten in een regulier groep. Beweeg dan mee met de RCVRY RUN groep. Als trainer help ik jou graag om (weer) te bewegen tijdens en/of na jouw behandeling. Samen in een kleine groep van max. 8 personen werken aan je conditie. Dit door hardlopen of wandelen en krachttraining op je eigen niveau. Buiten in beweging in en rondom Lichtenvoorde.

 

De wekelijkse trainingen vinden plaats op:
Woensdagmiddag van 13:00 - 14:00u
Vrijdagochtend      van 10:30u  - 11:30u
We starten vanaf onze boerderij - Varsseveldseweg 71 Lichtenvoorde. Voor de variatie kan gekozen worden voor een andere locatie, maar altijd in overleg. 
 
Tarieven

De 1ste les is altijd gratis uitproberen. 

  • Maandabonnement:  1x per week € 33,-  p/mnd
  • 10 Rittenkaart € 85,-  (11de les gratis)

Heb je interesse neem vrijblijvend contact op via telefoon 06-46165483 of meld je aan via het contact formulier. 

Wees ook vrij contact op te nemen als dag en/of tijdstip niet uitkomen. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Als trainer/instructeur ben ik  aangesloten bij Stichting RCVRY RUN. Klik op het logo voor meer informatie.